Over ons

Saro Gastro-Products – Uw partner voor professionele apparatuur van hoge kwaliteit

Saro Gastro-Products staat sinds 1971 voor de professionele planning en inrichting van grootkeukens, hotels en cateringbedrijven. Als groothandel richten we ons consequent op de hoogste kwaliteit tegen eerlijke prijzen en we zijn er trots op dat we DIN EN ISO 9001-gecertificeerd zijn.

Onze oorsprong ligt in het leveren van kleine keukenapparatuur zoals groentesnijders. Nu hebben we echter een uitgebreid assortiment op voorraad, van koelkasten tot serveertafels en combisteamers. Met meer dan 1.800 catalogusartikelen bieden we de juiste oplossing voor elke behoefte. Of u nu een klein cateringbedrijf heeft of een commerciële keuken, een bakkerij of een benzinestation, een winkel op de hoek of een supermarktketen – wij hebben de juiste producten voor al deze gebieden.

Op onze hoofdvestiging werken circa 40 medewerkers voor Saro. Het magazijn is gegroeid van 150 vierkante meter tot meer dan 10.000 vierkante meter. Om het magazijn te vullen en snelle levering te kunnen garanderen wordt een groot gedeelte van ons assortiment in Europa geproduceerd.

Een ander gedeelte van de productie bevind zich in Azië, waar de productie ook aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. De productie wordt regelmatig op kwaliteit gecontroleerd. Voor probleemloze wereldwijde distributie vertrouwen we vooral op een breed netwerk van onze gespecialiseerde dealers die de goederen binnen de kortst mogelijke tijd leveren.

Met ons toegewijde en gemotiveerde team werken we onvermoeibaar om de best mogelijke service te bieden. Al meer dan twee decennia werken we succesvol samen met de grootste retailketens wereldwijd. Onze ervaring in de horeca biedt kwaliteit in combinatie met aantrekkelijke prijzen en uitgebreide service.

Saro staat bekend als een betrouwbare partner in de branche dankzij de 24 maanden garantie, de uitgebreide reparatieservice ter plaatse voor grote apparaten en de gegarandeerde levering van reserveonderdelen. Als vakhandelaar van onze merkproducten kiest u voor een sterke en ervaren partner.

Onze historie

1971

In 1971 richtte Hans Spangenberg in Aken Spangenberg GmbH op met een startkapitaal van 15.000 DM. Wat begon als een nevenactiviteit groeide al snel uit tot een bloeiend bedrijf, zodat hij al snel zijn hoofdbaan als marketingspecialist opgaf om zich volledig te kunnen concentreren op de verkoop van kleine keukenapparatuur.

1973

Omdat het bedrijf nog steeds vanuit huis werd gerund, was er door het toenemende succes behoefte aan een groter pand, dat werd gevonden in Aken. Hier betrok het team de eerste echte kantoorruimte met een aangrenzend magazijn. In 1973 moest het bedrijf opnieuw uitbreiden en huurde Hans Spangenberg de kantoren aan de Bremer Weg in Emmerich am Rhein.

1975

In 1975 verdiende Spangenberg GmbH zijn eerste miljoen. Een grote mijlpaal waar Hans Spangenberg erg trots op is. Zelf had hij nooit gedacht het zover te schoppen. Vanaf dat moment werden de doelen nog hoger gesteld.

1980

In 1980 verhuist het bedrijf naar een groter gebouw aan de Sandbahn 6, waar het vandaag de dag nog steeds is gevestigd.

1982

In 1982 werd de naam van het bedrijf veranderd van Spangenberg GmbH in Saro Gastro-Products.

1985

In 1985 gaan de zaken steeds sneller. Met de aankoop van het nieuwe externe magazijn op Ossenbruch 7 zijn er meteen grotere ruimtes beschikbaar.

1988

In 1988 treden zoon Walter Spangenberg en dochter Tanja Spangenberg toe tot het bedrijf. In 2008 neemt Walter Spangenberg de leiding van het bedrijf over.

1990

In 1990 worden de eerste filialen geopend in Europa en China.

2003

In 2003 wordt Saro Hong Kong opgericht als extra locatie in Azië.

2004

In 2004 richt Saro het kantoor Quality Check in Guangzhou op om ervoor te zorgen dat de hoge kwaliteitsnormen ook op de verder weg gelegen productielocaties worden gehandhaafd. Tot op de dag van vandaag worden alle productiestappen regelmatig onderworpen aan strenge controles.

2014

In 2014 wordt Saro France opgericht en wordt de opslagruimte in Emmerich am Rhein uitgebreid tot 8.000 vierkante meter.

2015

In 2015 gaat senior partner Hans Spangenberg met pensioen en laat het bedrijf over aan zijn zoon Walter.

2017

2017 groeiend productassortiment vereist overeenkomstige opslagruimte. Daarom werd het magazijn in 2017 opnieuw aanzienlijk uitgebreid. Vandaag de dag zijn er magazijnen met een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter beschikbaar in Emmerich am Rhein.

2019

In 2019 fuseerde Saro met de Feedaxess Group uit Frankrijk en zijn merken L2G en Groupe SEDA. Sindsdien is Saro een van de grootste importeurs van cateringapparatuur in Europa. De samenwerking heeft ook nieuwe markten en verkoopkanalen geopend. Het is nu ook mogelijk om cateringapparatuur te leveren aan supermarkten en benzinestations.

2020

Saro is nu gecertificeerd volgens DIN EN ISO9001. Deze erkenning is een uitdrukking van onze voortdurende inzet voor de hoogste kwaliteitsnormen, klantgerichtheid en procesoptimalisatie.

2021

2021 is het jaar van innovatie bij Saro en het bedrijf wil dit aan de buitenwereld laten zien door het logo te moderniseren.

2023

Walter Spangenberg verlaat het bedrijf en onze jarenlange collega Pieter Derksen neemt de leiding over in Emmerich. Hij zal worden ondersteund door de managing directors Dominique en Aloys de Charry van Feedaxess in Frankrijk.

Onze waarden

Het zijn niet alleen onze producten en diensten die ons een geweldig team maken om mee samen te werken – het zijn ook onze waarden. Onze waarden maken Saro zo uniek als het is en ze kenmerken onze bedrijfscultuur. We streven ernaar om altijd te handelen volgens de volgende principes: